Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
TERENURILE AGRICOLE, TOT MAI CĂUTATE
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 85

Noua lege privind reglementarea vânzării terenurilor agricole pune în mişcare piaţa de profil, în Olt. Preţurile sunt în creştere, iar numărul tranzacţiilor este semnificativ, după cum rezultă din statisticile Direcţiei Agricole Judeţene pe ultimele şase luni.




Potrivit Legii 17/2014, oricine doreşte să vândă un teren extravilan trebuie să anunţe tranzacţia şi preţul de vânzare la primăria de domiciliu, care are obligaţia să publice datele timp de 30 de zile. Tot primăria trebuie să transmită, către direcţia agricolă, lista preemptorilor. Aceştia pot fi coproprietarii, arendaşii, proprietarii vecini sau statul român. Dacă în 30 de zile niciunul dintre aceştia nu îşi manifestă intenţia de a cumpăra terenul, vânzarea este liberă. Aceste prevederi au rolul de a limita înstrăinarea terenurilor şi se pare să îşi fac resimţit efectul, cel puţin la noi în judeţ.





Şi pentru că vorbim despre vânzarea terenurilor într-un  cadru reglementat de o lege specială, reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene au calculat şi o medie a preţurilor.





Vânzările de terenuri prin noua lege au şi un alt avantaj, pe lângă cel de a limita înstrăinarea lor. Comasează parcelele, iar agricultura pe suprafeţe extinse este mai performantă.

REDACTOR: SIMONA VÂRBAN
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024