Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
GREU CU ÎNREGISTRAREA CÂINILOR
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 80

Noua lege care presupunea înregistrarea tuturor câinilor cu stăpân în baza de date a veterinarilor e aproape imposibil de pus în practică. Mai ales la sate, oamenii refuză să plătească pentru microciparea patrupedelor, în ciuda recomandărilor venite din partea medicilor veterinari.




Proprietarii au avut ca termen limită pentru înregistrarea câinilor data de 1 ianuarie 2015. Teoretic, cei care nu s-au conformat ar trebui să fie amendaţi. Practic, însă, majoritatea celor care deţin patrupede sunt în această situaţie. Unii nici nu au auzit de lege, alţii mai aşteaptă până să scoată din buzunare bani pentru microcip şi înregistrare.





De teama amenzilor, care pot ajunge chiar şi la 5.000 de lei, conform noii legi, mulţi proprietari spun că se vor conforma, chit că au în curte un câine cam leneş, după cum mărturiseşte domnul din imagine.





La sate, medicii veterinari au căutat cele mai convenabile soluţii, astfel încât să îi convingă pe proprietarii de patrupede să intre în legalitate. Au bătut din poartă în poartă, dar au renunţat, când au văzut că oamenii sunt dezinteresaţi.



Pe lângă microcipare, noua lege mai prevede şi obligaţia proprietarilor de a-şi steriliza câinii care nu sunt de rasă.



REDACTOR: SIMONA VÂRBAN
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024