Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Anul ajutoarelor în agricultură
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 85

A fost un an agricol greu, cu fenomene meteo extreme şi apoi preţuri mici la cereale. Subvenţiile şi ajutoarele de la stat au fost însă mai multe şi mai consistente decât în alţi ani, aşa că fermierii au şanse să înceapă cu dreptul o nouă campanie.




2014 a început prost pentru legumicultorii din Olt. În februarie, când se pregăteau să scoată pe piaţă salată, ceapă verde şi spanac, viscolul şi zăpada le-au distrus solariile. Lunile aprilie şi mai au fost marcate de ploi abundente, inundaţii şi băltiri, care au întârziat dezvoltarea plantelor şi au favorizat apariţia unor boli. În iulie, natura a mai dat încă o plamă agricultorilor, grindina şi vijelia distrugând sute de hectare de solarii şi alte mii de hectare de culturi în câmp. Iar toamna a fost la fel de capricioasă, cu ploi multe şi zăpadă timpurie care a trântit la pământ solariile, în sudul judeţului. Într-un an agricol atât de greu, fermierii au avut parte de sprijin substanţial din partea statului.



După ajutorul de minimis acordat în toamnă pentru serele şi solariile distruse de grindină, Guvernul a aprobat, la sfârşitul lui 2014, alte ajutoare pentru culturile din câmp afectate de aceste fenomene meteo. Banii vor intra în curând în conturile fermierilor.



La acestea se adaugă subvenţiile acordate de APIA, de aproape 157 de euro la hectar, pentru 2014. Prima tranşă a fost încasată de agricultori.



În Olt, sunt peste 38.500 de agricultori care beneficiază de această formă de sprijin.



Redactor: Simona Vârban
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024