Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Gerul Bobotezei există
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 75

Se pare că gerul nu ne lasă cu una, cu două. După ce am încheiat anul cu temperaturi de până la -22 de grade Celsius, începând de mâine Oltul intră din nou sub zodia frigului.  Meteorologii au emis o nouă atenţionare de vreme deosebit de rece şi întensificări ale vântului.




Dacă în alţi ani credeam că gerul Bobotezei nu e altceva decât un mit, acum avem certitudinea că nu a pierit. După ninsorile din ultima perioadă, meteorologii avertizează că vin zile şi nopţi extrem de friguroase, cu temperaturi care în dimineaţa zilei de Sfântul Ioan pot ajunge până la -25 de grade. Meteorologii au emis şi pentru judeţul Olt o informarea meteo valabilă în intervalul 6 ianuarie, ora 14.00 - 9 ianuarie, ora 10.00. În acestă perioadă, vremea va fi deosebit de rece, geroasă, mai ales în cursul nopților și al dimineților. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -15 grade, iar izolat sub -25 de grade. Pe timpul zilei, maximele vor fi preponderent negative și se vor încadra între -10 și 0 grade.

În aceste condiţii, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență au obligația să asigure spații încălzite pentru persoanele fără adăpost sau cele surprinse de viscol. De asemenea, înainte și pe timpul perioadelor cu temperaturi scăzute se vor identifica și vor fi monitorizate persoanele vulnerabile, bătrânii singuri, bolnavii, persoanele care nu se pot deplasa.

Redactor: Iulia Nedeloiu
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024