Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ultimele cumpărături de Crăciun
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 94

Şi-au pregătit din timp preparatele tradiţionale din carne de porc, iar astăzi au ieşit să facă ultimele cumpărături pentru masa de Crăciun. În Slatina, străzile, magazinele şi pieţele au fost un adevărat furnicar încă de la primele ore ale zilei.




Dis-de-dimineaţă, pe aleea care duce către Piaţa Zahana, am întâlnit o mulţime de oameni grăbiţi să cumpere ce mai au nevoie, pentru Sărbători. Cei mai mulţi s-au aprovizionat din timp cu carne de porc şi au pregătit caltaboşul sau cârnaţii, aşa că astăzi au ieşit doar pentru a completa masa de Crăciun. Şi pentru că o dată pe an este Crăciunul, oltenii au alocat câteva sute de lei pentru a avea o masă îmbelşugată.

Cei care vor să stea mai deprate de preparatele consistente din carne de porc au venit la piaţă să se aprovizineze cu salată şi legume şi au avut de unde să aleagă.

Dacă vreţi să evitaţi aglomeraţia din supermarketuri, atunci când vine vorba de fructe şi legume trebuie să ştiţi că pe tarabele din piaţă preţurile sunt acceptabile şi nu trebuie să staţi la coadă. O salată costă 1,5 lei, ceapa şi ridichiile se vând cu un leu legătura, la fel şi verdeaţa, iar varza costă 1,5 lei kilogramul.

REDACTOR:SIMONA VÂRBAN
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024