Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
După 25 de ani
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 89

Teatrul Naţional din Caracal a găzduit luni seara un simpozion dedicat împlinirii a 25 de ani de la revoluţia din 1989. Mai mulţi revoluţionari au luat cuvântul pentru a descrie momentele petrecute în urmă cu un sfert de veac în Timişoara şi în Capitală.




Caracalul nu îşi uită niciodată eroii. Tema evenimentului a fost „Decembrie 89, moment de cotitură în istoria contemporană a poporului român”.

Cei prezenţi la manifestări au asistat şi la un concurs pe teme istorice desfăşurat între elevii mai multor colegii din Caracal. De asemenea, pe scena teatrului au urcat rând pe rând oamenii care în decembrie ’89 au luptat pentru libertate.

Organizatorii evenimentului au înmânat revoluţionarilor caracaleni diplome, în semn de recunoştinţă pentru participarea la evenimentele din decembrie 1989.

REDACTOR: IULIA NEDELOIU
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024