Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sărbători în familie
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 102

Sărmăluţe, cozonac, portocale, şorici proaspăt, muzică şi multă veselie pe chipuri de copii. Acestea sunt cuvintele care ar putea descrie atmosfera creată astăzi în marea familie a Direcţiei de Protecţie a Copilului, reunită pentru păstrarea tradiţiilor de Ignat.




Una dintre cele mai importante tradiţii păstrate cu sfinţenie în familiile românilor este Ignatul sau tăierea porcului. Acest obicei a fost respectat şi anul acesta de reprezentanţii Direcţiei de Protecţie a Copilului. Cu toţii s-au adunat în jurul focului şi s-au bucurat de acest eveniment.

După sacrificarea lui Ghiţă, copiii au fost poftiţi la o masă tradiţională, specifică sărbătorilor de iarnă. Aperitiv, ciorbă de perişoare, sărmăluţe, şorici şi pomana porcului au fost bunătăţile pregătite special pentru ei. Şi cum de la orice petrecere muzica este nelipsită, copiii s-au prins şi în horă, încântaţi că pot sărbători împreună Ignatului.

Şi cum toţi micuţii au fost foarte cuminţi anul acesta, Moş Crăciun şi-a găsit un ajutor de nădejde care să aducă bucuria pe chipurile copiilor. Mickey Mouse a fost cel care a împărţit daruri tuturor.

REDACTOR: IULIA NEDELOIU
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024