Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Veghează la siguranţa alimentelor
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 147

În goana după cumpărăturile de sărbători, suntem expuşi unui risc mai mare de a pune pe masă produse de o calitate îndoielnică. De aceea, reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în domeniul alimentar supraveghează piaţa mult mai atent, în această perioadă, iar primele sancţiuni au început să apară.




Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a început verificările la produsele specifice sărbătorilor, dar şi în localurile care vor organiza petreceri în această perioadă. Şi produsele de post, din ce în ce mai căutate zilele acestea, au fost controlate de comisari.

Inspectorii sanitari veterinari sunt cu ochii pe magazinele de carne, dar şi pe târgurile neautorizate, care nu au voie să vândă animale vii sau tăiate. Şi controalele în trafic vor fi intensificate, iar animelele transportate fără documente vor aduce sancţiuni drastice, atât pentru vânzători cât şi pentru cumpărători.

Iar dacă vreţi să petreceţi sărbătorile în siguranţă, acasă şi nu în spital, trebuie să ţineţi cont de câteva recomandări ale specialiştilor.

Examenul trichineloscopic la porcii sacrificaţi în gospodării este, de asemenea, obligatoriu. Acesta se poate efectua în cele şapte puncte ale Direcţiei Sanitare Veterinare din Slatina, Caracal, Balş, Corabia şi Scorniceşti , dar şi în alte 83 de cabinete ale medicilor concesionari.

REDACTOR:SIMONA VÂRBAN
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024