Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
De ziua Constituţiei, cer revizuirea ei
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 87

„România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”. Acesta este primul articol din Constituţia României. Pe 8 decembrie este ziua Constituţiei, iar slătinenii consideră că legea fundamentală trebuie revizuită şi adaptată vremurilor. Din 1991, de când a fost aprobată, Constituţia României a mai fost revizuită o singură dată, în 2003.
Cel puţin două articole din Constituţia României le ştim cu toţii, primul şi al 16-lea, cel conform căruia „cetăţenii sun egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”, că „nimeni nu este mai presus de lege”. Şi cum vocea poprului trebuie ascultată,  Constituţia României ar trebui modificată, spun unii slătineni.

Prima Constituţie de după 1989 a fost adoptată în 1991, în urma referendumului naţional din 8 decembrie, dată care a devenit, ulterior, Ziua Constituţiei. Elaborarea şi dezbaterea noii Constituţii a durat un an. În 2003, tot în urma unui referendum, Constituţia a fost revizuită. De mai bine de un an se discută din nou despre revizuirea ei, a fost înfiinţată şi o comisie parlamentară în acest scop, însă proiectul a fost abandonat. După alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie, proiectul de revizuire a Constituţiei a fost adus, din nou, în dezbatere, de toate forţele politice.

REDACTOR: CRINA JILAVU
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Personal medical nou la Spitalul Slatina

Cadre medicale noi la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Recent, în urma concursurilor organizate, unitatea medicală a angajat medici, asistente și infirmiere pe secțiile cu deficit de personal. Așadar, o parte din problema lipsei de cadre sanitare a fost rezolvată, însă este nevoie în continuare de specialiști. În prezent, concursurile sunt suspendate în toate spitalele din țară, așa că până anul viitor, nu va mai fi angajat personal medical în spitalele oltene.
22 Sep 2022