Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Arenda, o înţelegere avantajoasă
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 181

Mai mult de jumătate din suprafeţele de teren arabil din Olt sunt arendate. Înţelegerea este una profitabilă atât pentru proprietari, care primesc de regulă peste 500 de kilograme de cereale pentru fiecare hectar, cât şi pentru arendaşi, dacă aplică tehnologii potrivite şi obţin producţii bune.
Agricultura pe suprafeţe mici nu este profitabilă. Este o idee promovată şi explicată de ani de zile de specialişti şi care începe să îşi facă efectul şi în Olt. Tot mai mulţi proprietari de terenuri aleg să îşi dea suprafeţele în arendă, contribuind astfel la comasarea lor.

Cei care îşi dau terenul în arendă pot câştiga până la 1.000 de kilograme la hectar, într-un an bun.

Reprezentanţii Direcţiei Agricole spun că proprietarii de terenuri sunt avantajaţi de această înţelegere cu arendatorul. Cei care deţin suprafeţe mici întâmpină probleme cu pregătirea terenurilor şi achiziţionarea inputurilor.

Micii agricultori care aleg să îşi dea terenul în arendă trebuie să ştie însă că subvenţia de la stat pentru suprafeţele respective va ajunge la cel care lucrează terenul.

REDACTOR:SIMONA VÂRBAN
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Personal medical nou la Spitalul Slatina

Cadre medicale noi la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Recent, în urma concursurilor organizate, unitatea medicală a angajat medici, asistente și infirmiere pe secțiile cu deficit de personal. Așadar, o parte din problema lipsei de cadre sanitare a fost rezolvată, însă este nevoie în continuare de specialiști. În prezent, concursurile sunt suspendate în toate spitalele din țară, așa că până anul viitor, nu va mai fi angajat personal medical în spitalele oltene.
22 Sep 2022