Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
ALRO SLATINA - PROMOTOR ÎN ERA ECO
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 177

„Dacă înainte de modernizare totul era arid, acum sunt numai spaţii verzi în Alro”, „suntem promotorii colectării selective” sau „suntem promotorii reciclării totale a deşeurilor”. Şi asta pentru că Alro Slatina a înţeles că programele de mediu înseamnă modernizare şi performanţă pe piaţa aluminiului. Acum, în companie, nimic nu de pierde, iar toate substanţele care odată poluau se transformă prin zecile de instalaţii moderne şi se întorc în producţie. Vă prezentăm un nou episod din campania Olt Tv, „Alro, drumul către performanţă” şi aflăm răspunsul la întrebarea „cât de sigur este mediul de lucru în Alro”.
Considerată cândva unul dintre marii poluatori ai României şi ai Europei, Alro Slatina este acum un exemplu de eco-eficientizare şi management al protecţiei mediului. S-a creat astfel un mediu sigur de lucru, iar despre toate acestea povestesc Anton Barbu - manager Departamentul de Sănătate, Securitate, Mediu, Carmen Dumitrel - şef Birou Analiză şi Evaluări Noxe şi Laurenţiu Gheorghe - şef Birou Securitate Muncă. În 1997 a început modernizarea companiei şi, odată cu acest proces, au fost implementate primele măsuri de protecţie a mediului.

Centrul de tratare gaze electroliză este cel mai mare din Europa. Alumina se recuperează şi este folosită în producţie,iar 99,5% din gaze sunt reţinute. Au urmat centrul de tratare fum de la anozi şi centrul de tratare gaze de turnătorie, iar, odată cu acestea, coşurile de fum care îngrozeau întregul oraş sunt acum piese de muzeu.

Iar când România a intrat în Uniunea Europeană, Uzina de aluminiu era pregătită pentru a face faţă cerinţelor de mediu. Marele poluator se transforma într-o companie modernă, în care protecţia mediului era extrem de importantă.

În 2006, Alro a primit autorizaţia integrată de mediu, devenind astfel prima companie din regiune şi printre primele zece mari companii din ţară care au obţinut această autorizaţie valabilă timp de un deceniu. Autorizaţia de mediu certifică faptul că toate emisiile produse de companie sunt în deplină concordanţă cu standardele Uniunii Europene.

Pe lângă Biroul Analiză şi Evaluări Noxe din cadrul companiei, în fiecare divizie a fost desemnat un ofiţer de protecţia mediului.

Iar, cu fiecare an care a trecut, Alro a fost promotor în diferite proiecte de protecţie a mediului.

În Alro Slatina, totul se reciclează, chiar şi deşeurile de aluminiu, pentru că, de curând, s-a construit eco-topitoria.

Odată cu aceste investiţii unice în România, fabrica s-a schimbat. Au apărut spaţii verzi, flori şi nimic nu mai aminteşte de poluarea care definea odată uzina de aluminiu.

Fiecare birou are flori, chiar şi lângă hale cresc plante, iar angajaţii se bucură de noul aspect al companiei, pentru că verdeaţa înseamnă sănătate, viaţă. Ei au câştigat bătălia cu poluarea.

Prin finalizarea capacităţii pentru reciclarea deşeurilor de aluminiu, Alro a redus consumul de energie cu 95% pentru aluminiul produs prin această tehnologie. Emisiile de dioxid de carbon au scăzut de şase ori comparativ cu 1989, iar emisiile de gaze au scăzut de 39 de ori. Compania a scăzut de cinci ori consumul de apă prin investirea în capacităţi de recirculare.

Alro Slatina a creat un mediu sigur de lucru pentru angajaţii săi din fiecare fabrică din ţară şi străinătate.

Iar aceste măsuri de securitate trebuie să le respecte atât firmele care lucrează pentru Alro Slatina, cât şi vizitatorii.

ALRO Slatina are unul dintre cele mai performante servicii pentru situaţii de urgenţă din ţară, care a câştigat numeroase concursuri organizate de ISU Olt şi care este ajutor în caz de incendii mai mari.

Alro Slatina are grijă de angajaţi şi de familiile acestora şi, de-a lungul timpului, s-au creat numeroase programe pentru ei.

Aşa că, răspunsul la întrebarea „cât de sigur este mediul de lucru în Alro” a fost oferit de specialiştii pe probleme de mediu şi securitate în muncă din cadrul companiei. Proiectele şi programele merg însă mult mai departe, pentru ca, până în 2020, toate deşeurile din companie, indiferent de provenienţa lor, să fie integral reciclate. Deşi Alro Slatina este acum cea mai mare companie producătoare de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, toate produsele care se realizează aci se fac într-un mediu închis, fără ca noxele să ajungă în aer. Pentru asta s-au făcut toate investiţiile de peste 100 de milioane de dolari din ultimii zece ani. Datorită acestora, Alro Slatina s-a trasformat din combinatul prăfuit într-o companie verde, cu angajaţi instruiţi să colecteze selectiv şi să protejeze mediul. În fabrica mare de la marginea oraşului nu mai miroase urât, iar de pe coşuri nu mai este fumul toxic. Este era eco pentru Alro şi pentru Slatina.
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Personal medical nou la Spitalul Slatina

Cadre medicale noi la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Recent, în urma concursurilor organizate, unitatea medicală a angajat medici, asistente și infirmiere pe secțiile cu deficit de personal. Așadar, o parte din problema lipsei de cadre sanitare a fost rezolvată, însă este nevoie în continuare de specialiști. În prezent, concursurile sunt suspendate în toate spitalele din țară, așa că până anul viitor, nu va mai fi angajat personal medical în spitalele oltene.
22 Sep 2022