Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
TOŢI COPIII AU DREPTURI
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 137

Copiii din căsuţele de tip familial şi centrele de plasament din Slatina au marcat astăzi Ziua Universală a Drepturilor Copilului. Întâlnirea de astăzi le-a oferit celor mici posibilitatea de a afla ce li se cuvine, dar şi care le sunt obligaţiile.


Declaraţia de la Geneva din 1924 reprezintă primul material ce exprimă necesitatea extinderii protecţiei sociale acordate copilului. De atunci şi până în 1989 a trecut prin mai multe etape, de la document cu titlul de recomandare, până la Convenţia cu privire la Drepturile Copilului, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, semnată de peste 190 de state.

În cadrul activităţilor despăşurate la Centrul de Recuperare din Slatina, copiii au avut ocazia să îşi cunoască drepturile, dar au aflat că pe lângă acestea au şi obligaţii.

Dreptul la educaţie şi dreptul la joacă sunt printre cele mai cunoscute printre copii instituţionalizaţi.

Cei mici au fost introduşi în lumea încurcată a legilor prin intermediul unor filmuleţe, care le-au prezentat, pe înţelesul lor ‚ drepturile universale ale copilului.
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024