Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
PERICOLUL DIN CARNEA DE PORC
20.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 108

Aveţi grijă de unde cumpăraţi porc sau carne de porc pentru masa de Crăciun. Inspectorii sanitar-veterinari avertizează că în judeţul Olt nu este niciun târg autorizat pentru vânzarea animalelor vii sau tăiate. Singura varianta pentru cei care vor să păstreze tradiţia este să cumpere porcii vii, cu documente de sănătate, şi să îi sacrifice în gospodăriile lor, pentru consumul propriu.


S-au dus vremurile când vă puteaţi cumpăra carne de porc direct de la producător sau alegeaţi din târg porcul pe care vreţi să îl tăiaţi de Crăciun. Pentru siguranţa alimentelor, cumpărătorii, dar şi vânzătorii trebuie să respecte reguli stricte de comercializare şi transport al animalelor.

Cumpărătorii trebuie să ştie însă că pot folosi animalele luate direct din gospodăriile producătorilor doar pentru consumul propriu, nu pentru comercializare.

Iar înainte să gustaţi din pomana porcului, trebuie să faceţi examenul trichineloscopic. Cabinetele veterinare vor avea program prelungit, în a doua jumătate a lunii decembrie.

Examenul costă 11,6 lei la cabinetele Direcţiei Sanitare Veterinare din oraşe sau ceva mai mult la cabinetele medicilor veterinari concesionari de la sate.
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE