Spitalul Județean de Urgență Slatina marchează încheierea unui amplu proiect de modernizare și reabilitare completă a Blocului Medical, clădire construită în anul 1976. Imobliul necesita o reabilitare capitală urgentă. Lucrările au durat aproape patru ani, iar acum, după finalizare, corpul medical are o nouă față.
Lucrările de modernizare cuprind îmbunătățiri complexe, atât în interiorul clădirii, cât și în afara acesteia. S-a lucrat începând de la subsol și până la partea de acoperiș. Acum pacienții și personalul medical au condiții moderne, exact ca în marile spitale europene.
Această clădire, care găzduiește secții și compartimente vitale precum Oncologie Medicală, Nefrologie, Gastroenterologie, Medicină Internă, Hematologie, Reumatologie și Dermatovenerologie, continuă să fie un pilon de sprijin pentru sănătatea comunității. Cele 184 de paturi disponibile în Blocul Medical sunt o resursă esențială pentru pacienții din județul Olt și din regiune.
Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu precizează că toate aceste investiții fac parte din amplul proiect de îmbunătățire a infrastructurii din domeniul sănătății.
„Fiecare investiție, fiecare panou fotovoltaic instalat sau sistem modernizat are un singur scop: să aducă liniște și siguranță pacienților care ajung aici. Suntem mândri să continuăm să scriem această poveste alături de comunitate, să facem din sănătate o prioritate reală și să oferim fiecărui pacient șansa de a primi îngrijire într-un mediu sigur și modern”, transmite Spitalul din Slatina, printr-un comunicat de presă.
Următorul amplu proiect pentru Spitalul Județean îl reprezintă construirea unui corp nou cu şase etaje și heliport în locul Secției de Boli Infecțioase. Consiliul Județean Olt a lansat deja licitaţia pentru demolarea acestui vechi pavilion al spitalului, care nu mai corespunde normelor europene și necesită, de asemenea, o modernizare capitală.