Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Val de enteroviroze la copii
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 18

Enterovirozele fac ravagii printre copiii mici, mai ales printre cei care frecventează colectivitățile. Medicii spun că simptomele durează între 3 și 7 zile și pot debuta brusc, cu febră și dureri abdominale. Cea mai importantă măsură pe care trebuie să o ia părinții este izolarea acasă a copilului bolanv, spun cadrele medicale, pentru prevenirea extinderii acestor îmbolnăviri.


 Tot mai mulți copii din Slatina au ajuns la medic, în ultima săptămână, cu enteroviroze. Este vorba despre infecții cauzate de virusuri, care afectează în special copiii mici, mai ales în colectivități precum grădinițele sau școlile. Medicii de familie spun că aceste infecții se transmit foarte ușor prin contact direct sau prin intermediul obiectelor contaminate.
Pentru prevenirea răspândirii enterovirozelor în colectivități, medicii recomandă, în primul rând, izolarea acasă a copilului cu simptome.
Foarte importante sunt: respectarea unei igiene riguroase - cel mic să își spele frecvent mâinile cu apă și săpun, dar și curățarea spațiilor comune din colectivități- dezinfectarea suprafețelor și a obiectelor utilizate de copii.
Iar părinții trebuie să fie foarte atenți la simptomele bolii și să consulte medicul în caz de îngrijorare. Pentru că este nevoie de o medicație adecvată, în funcție simptome, ci nu de administrarea tratamentului după ureche. Acest lucru nu face decât agraveze starea de sănătate a celui mic.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024