Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cine face gratuit vaccinul antigripal
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 79

Oltenii pot beneficia de o serie de vaccinuri, fie compensate, fie gratuite, în baza prescripţiei de la medicul de familie. Potrivit CAS Olt, unul dintre ele este vaccinul antigripal, care este compensat 100% pentru copii, persoanele cu boli cronice, gravidele, vârstnicii şi personalul medical.


Anumite categorii de populație beneficiază de prescrierea, eliberarea şi decontarea în regim de compensare de 50% sau 100% a medicamentelor imunologice folosite pentru producerea imunităţii active sau pentru prevenirea unor boli transmisibile.
Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Olt amintesc care sunt condițiile în care asigurații pot beneficia de aceste vaccinuri pe bază de prescripție electronică.
Vaccinul pneumococic se acordă compensat 100% copiilor cu vârsta mai mică de 19 ani, persoanelor între 19 și 65 de ani cu anumite boli cornice, celor peste 65 de ani și personalului de specialitate medico-sanitar și auxiliar. De asemenea, gratuitate există și pentru vaccinurile meningococic și HPV.
Prescrierea vaccinurilor se face de către medici de toate specialităţile aflaţi în contract cu o casă de asigurări de sănătate, în urma consultației sau la externarea din spital, iar prescripția medicală electronică pentru aceste medicamente este valabilă 30 de zile. Administrarea vaccinurilor este efectuată de medicii vaccinatori, iar pentru serul antigripal pot vaccina și farmaciștii.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024