Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Peste 800 de infecții respiratorii și pneumonii
15.10.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 108

Crește numărul infecțiilor respiratorii în județul Olt. Peste 800 de cazuri au fost înregistrate în ultima săptămână, iar la spitalele din județ au fost înregistrate numeroase internări. Reprezentanții DSP spun că până în prezent nu au fost cazuri de gripă.


 Un nou val de îmbolnăviri de viroze și pneumonii, în județul Olt. Direcția de Sănătate Publică raportează peste 800 de persoane confirmate, printre care copii, adulți și vârstnici. O parte dintre aceștia au fost internați în spitalele din județ.
DSP Olt recoamndă să încercăm să prevenim îmbolnăvirea și reamintește, totodată, că vaccinarea atigripală este cea mai recomandată măsură de prevenție.
Potrivit celor de la Direcția de Sănătate Publică Olt, în acest sezon rece, la nivelul județului, au fost realizate 11.100 doze de vaccin antigripal. Imunizarea poate fi realizată prin medicii de familie. Ei prescriu rețeta pentru vaccinul împotriva gripei și tot ei sunt cei care adiminstrează serul.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024