Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Zeci de copii cu păduchi după vacanța de vară
08.10.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 134

După vacanța de vară, toți elevii din județul Olt au fost examinați medical. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, 116 copii au fost găsiți cu păduchi pe cap, cu micoze sau cu angine. Dintre copiii cu pediculoză, cei mai mulți au fost găsiți la oraș, spun autoritățile.


 După fiecare vacanță, elevii de la toate școlile din județ sunt examinați medical. Potrivit DSP Olt, în urma triajului epidemiologic efectuat dupa vacanta de vară a anului 2024, in unitatile de invatamant oltene, au fost examinati 44.035 de preșcolari și elevi. Peste 30 au fost depistați cu păduchi pe cap.
De fiecare dată, astfel de controlae sunt repetate, iar cu ocazia recontrolului la 7 zile de la depistarea cazurilor, au mai rămas în evidență 2 cazuri, acestea urmand a fi rezolvate ulterior. Infestarea cu acești paraziți este favorizată de neglijarea regulilor minime de igiena individuală, spun cadrele medicale. Potrivit reprezentanților DSP Olt, este în scădere, atât numărul total de cazuri de îmbolnăvire, cât și cel al copiilor depistați cu pediculoză. Cei mai mulți dintre aceștia provin din mediul urban.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024