Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Medicii recomandă vaccinarea antigripală
08.10.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 103

Vaccinarea antigripală este cea mai sigură metodă de prevenire împotriva îmbolnăvirii. Medicii recomandă imunizarea tuturor pacienților, pentru că, și în cazul unor forme ușoare de gripă, vaccinul previne complicațiile care, în unele situații pot duce chiar la deces.


 Odată cu venirea sezonului rece este bine să ne imunizăm împotriva gripei sezoniere. Medicii spun că vaccinarea antigripală este cea mai sigură metodă de prevenție și este recomandată pentru toate categoriile de vârstă. Vaccinul este prescris de medicii de familie și poate fi ridicat direct din farmacii.
Ca în fiecare an, primii care sunt vaccinați sunt bolnavii cronici, copiii și cei cu alte probleme de medicale. Costul unui vaccin este de aproximativ 70 de lei, însă poate fi achiziționat la jumătate de preț.
Medicul Mihai Ungureanu le recomandă tuturor pacienilor săi să se vaccineze antigripal. Numai așa pot fi feriți de boală și, mai ales, de complicațiile periculoase ale gripei.
La începutul lunii octombrie, la Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina erau internați 35 de copii cu pneumonie. Iar la Secția Boli Infecțioase, erau 15 adulți cu aceeași problemă medicală. Sunt în creștere virozele și cazurile de Covid, spun medicii, care se așteaptă la un val de îmbolnăviri și din cauza gripei. De aceea, vaccinarea este foarte importantă și recomandată de cadrele medicale. Pentru adulți se administrează serurile Influvac și Vaxigrip, iar pentru copii este disponibil vaccinul Fluenz, cu administrare nazală.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024