Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Asigurații care și-au pierdut rețetele în calamități vor putea obține altele
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 33

Sunt noutăți, de la 1 octombrie, pentru asigurați. Casa de Asigurări de Sănătate Olt anunță, printre altele, că asigurații care și-au pierdut rețetele în calamități vor putea obține altele. În plus, valoarea punctelor „per capita” și pe serviciu se menține la același nivel ca și în primele trei trimestre ale anului, în schimb, valoarea punctului pentru medicina de specialitate clinică se majorează cu 11%.


 Casa de Asigurări de Sănătate Olt anunță noutăți, începând de la 1 octombrie, în ceea ce privește serviciile acordate asiguraților. Una dintre acestea se referă la valoarea punctelor „per capita” și pe serviciu. Iată despre ce este vorba:
Tot de la 1 octombrie se majorează cu 11% și valoarea punctului pe serviciu care constituie baza calculării sumelor ce se cuvin cabinetelor de medicină de specialitate clinică în ambulatoriu pentru serviciile efectuate în relațiile contractuale cu casele de asigurări de sănătate, respectiv de la 4,5 la 5 lei.
O altă modificare importantă se referă la rețetele pierdute în urma unui dezastru natural.
Actul normativ cuprinde și prevederi menite să scurteze traseul pacienților cu suspiciune de boală oncologică până la diagnosticare, respectiv traseul de monitorizare a pacienților diagnosticați cu boală oncologică.
Astfel, atât pentru persoanele care nu pot face dovada calității de asigurat cât și pentru cele asigurate, se introduce posibilitatea efectuării serviciilor paraclinice necesare diagnosticării de către medicii de specialitate din ambulatoriul clinic și medicii de familie, în limita dotărilor și competențelor, ca urmare a constatării suspiciunii bolii oncologice cu ocazia acordării consultației.
Totodată, pentru creșterea accesului populației la servicii de depistare precoce a cancerului de col uterin și cancer mamar, se introduce și posibilitatea ca asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţile clinice să se acorde și prin cabinete mobile, în cadrul sistemului asigurărilor sociale de sănătate.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE