Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Caravana Crucii Roșii la Potcoava
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 62

Un proiect inedit pentru județul Olt. Caravana Crucii Roșii ajunge la oamenii din localități îndepărtate pentru a le oferi, gratuit, consultații și investigații medicale. În prima zi a proiectului, caravana s-a aflat la Potcoava, unde peste 40 de persoane au realizat 174 de investigații medicale, pentru a afla cum stau cu sănătatea.


Crucea Roșie a început un nou proiect important pentru sănătatea oltenilor. Încă de ieri, caravana Crucii Roșii merge în județul Olt, pentru a oferi consultații și investigații gratuite oamenilor.
Potrivit celor de la Crucea Roșie, caravana va sta timp de o săptămână la Potcoava, pentru a-i ajuta pe oamenii din zonă să afle cum stau cu sănătatea. Numai în prima zi de verificări medicale, 44 de persoane au realizat 174 de investigații medicale.
Întâlnirea cu locuitorii din Potcoava și satele învecinate a scos la iveală povești de viață și empatie: de la copii cu probleme de vedere nediagnosticate, până la întâlnirea cu medicii caravanei, bunici ce nu reușesc să ajungă la timp pentru investigații care le-ar prelungi confortabil viața.
Medicii caravanei Crucii Roșii efectuează analize de sânge, EKG, ecografie abdominală și octometrie. Toate acestea sunt efectuate gratuit. Organizatorii spun că vor continua activitățile de screening și de educație pentru promovarea prevenției în rândul populației.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copii puțini, clase îmbinate

Din cauza numărului tot mai mic de copii, mai multe unități de învățământ din județul Olt funcționează în sistem de învățământ simultan. Asta înseamnă că în aceeași sală de clasă învață, cu același cadru didactic, și copii de clasa I, a II - a, a III - a și chiar a IV - a. Potrivit datelor oficiale, în 67 de școli se învață simultan cu două clase, iar în patru unități de învățământ se învață cu patru clase.
12 Sep 2024