Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Nou-născut prematur, salvat de incubatoarele SJU Slatina
13.09.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 263

Supraviețuire miraculoasă, grație dotărilor de la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Un bebeluș născut prematur la un spital din Alexandria a fost salvat de medicii slătineni, după ce a fost transferat aici și introdus într-un incubator performant de la Secția Neonatologie. Micuțul avea probleme respiratorii, iar acum este în afara oricărui pericol.


 Medicii din Secția Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina au salvat viața unui bebeluș născut prematur. Copilul a fost transferat de la un spital din Alexandria, pentru că avea nevoie urgentă de incubator performant și de aparatură pentru susținerea respirației. Spitalul din Slatina dispune de astfel de aparatură încă de anul trecut, când a primit dotări de la Consiliul Județean Olt. Acum micuțul este în afara oricărui percol și medicii sunt fericiți că au reușit să îi salveze viața.
Nu este primul astfel de caz devenit minune la Neonatologia Spitalului Județean. Medicii spun că se confruntă des cu astfel de situații, mulți bebeluși fiind aduși din județe învecinate, pentru aparatura performantă pe care o are Spitalul din Slatina.
Un alt proiect important urmează să înceapă la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Consilul Județean Olt vrea să atragă fonduri pentru construirea unei clădiri moderne la Secția de Boli Infecțioase. Aceasta va avea un heliport, Bloc Operator și
Secție ATI. În prezent se așteaptă depunerea proiectului și demararea tuturor procedurilor necesare pentru această importantă investiție pentru sănătatea din județul Olt.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE