Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltul, ferit de virusul West Nile
26.08.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 135

Virusul purtat de țânțari, West Nile, a ocolit județul Olt. Dacă în țară, vara aceasta, au apărut mai multe îmbolnăviri, la nivelul județului nu a fost confirmat niciun caz.


 Cinci cazuri infirmate, iar un alt caz suspect este în lucru. Vorbim despre infecția cu virusul West Nile, un virus purtat de țânțari, extrem de periculos, mai ales dacă nu este depistat la timp.
Potrivit celor de la Direcția de Sănătate Publică, de la începutul verii și până în prezent, nu au existat persoane confirmate cu acest virus. Singura situație care ridică suspiciuni este cazul aflat în lucru la București.
În majoritatea cazurilor infecția este asimptomatică, iar când apar simptome, manifestarile clinice și severitatea bolii pot fi foarte variate, în functie de fiecare pacient. Perioada de incubație a virusului este cuprinsă între 3 și 14 zile.
Virusul West Nile poate duce la encefalită sau meningită. Simptomele bolii severe includ: febra ridicată, dureri de cap, dezorientare, slabiciune musculară, amorțeală și paralizie, convulsii, pierderea vederii și chiar comă. Medicii avertizează că înțepătura unui țânțar infectat cu West Nile poate duce la deces.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE