Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Neurolog: „Stresul a devenit o boală, crește numărul de AVC”
23.08.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 191

Tot mai multe persoane ajung la Spitalul Județean de Urgență Slatina cu Accident Vascular Cerebral. Și mai grav este că mulți dintre pacienți sunt tineri, ultimul având doar 32 de ani. Medicii specialiști spun că stresul este principala cauză de îmbolnăvire. Invitat la emisiunea „De la stânga la dreapta” de la Olt Tv, șeful secției de Neurologie de la Spitalul Slatina, medicul Renică Diaconescu, a vorbit despre această situație.


 Nu este zi în care la Spitalul Județean de Urgență Slatina să nu ajungă cel puțin o persoană cu Accident Vascular Cerebral. Din păcate, tot mai mulți tineri se află în această situație, iar medicii spun că vârsta de îmbolnăvire a scăzut foarte mult. Ultimul pacient tânăr care a ajuns cu AVC la Spitalul din Slatina are doar 32 de ani. Invitat la emisiunea „De la stânga la dreapta” de la Olt Tv, Renică Diaconescu, șeful Secției de Neurologie de la Slatina a vorbit despre această problemă medicală, tot mai îngrijorătoare.
Printre simptomele Accidentului Vascular Cerebral se află: durere de cap severă si cu debut subit; stare de amețeală; pierderea echilibrului și a coordonării; pierderea bruscă a vederii la un ochi sau la ambii; stare de confuzie, ori incapacitatea de a înțelege ce se întamplă sau dacă cineva îți vorbește. Medicii recomandă ca la
primele astfel de semne, pacientul să se prezinte de urgență la spital. Pentru că, după declanșarea Accidentului Vascular Cerebral, fiecare minut contează! Intervenția rapidă reduce semnificativ riscul de dizabilitate sau de deces.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE