Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Încă trei zile de Cod Roșu de caniculă
16.07.2024
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 139

Este Cod Roșu de caniculă încă trei zile în județul Olt. De astăzi și până miercuri vor fi temperaturi de 42 de grade, iar medicii avertizează evitarea pe cât posibil a expunerii la soare. Nu este de glumă, spun cadrele medicale. Vineri, la UPU Slatina a juns un bărbat în stare gravă, după ce a muncit în soare. A fost intubat, iar în prezent se află internat la Terapie Intensivă.


Canicula începe să facă victime în județul Olt. A crescut numărul prezentărilor în Urgențe, iar cel mai grav caz a fost al unui bărbat de 50 de ani care a ajuns, vineri, la UPU Slatina, în stare gravă. A muncit în soare și i s-a făcut rău din cauza temperaturilor ridicate, iar medicii luptă acum să îi salveze viața.
Iar căldura sufocantă va dura până miercuri. Reprezentanții ISU Olt au primit avertizarea de Cod Roșu, pe care au transmis-o primăriilor din județ, pentru a lua măsurile necesare pentru populație.

De joi, aerul devine mai respirabil. Până atunci însă nu ne rămâne decât să ne ferim cât putem de arșița de afară, să consumăm lichide și să evităm deplasările după orele prânzului.  

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024