Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Medic: „Nu mai lăsați tinerii să se joace cu mașini de mare putere”
09.07.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 1224

După tragedia de la Slatina în care un tânăr și-a pierdut viața, iar alți doi au fost răniți într-un grav accident de circulație, petrecut pe strada Oituz, medicii fac un apel la părinți: „Nu mai lăsați copiii, tinerii, să se joace cu mașini cu motoare de mare putere. Din păcate, ne contruntăm cu tot mai multe victime ale accidentelor, iar majoritatea sunt tineri”.


 Viteza, alcoolul sau drogurile, pe de-o parte, iar pe de altă parte, teribilismul și lipsa experienței la volan. Este combinața fatală pentru tot mai mulți tineri care mor în accidente de circualție sau îi rănesc grav pe alții.
O astfel de tragedie s-a petrecut duminică noaptea, la Slatina. Un autoturism marca BMW, în care se aflau cinci tineri, cu vârste cuprinse între 17 și 19 ani, a intrat într-un stâlp de electricitate pe strada Oituz din Slatina. Pasagerul din spatele șoferului, în vârstă de 18 ani a decedat, iar alți doi pasageri au fost răniți. Șoferul și o altă persoană din mașină au scăpat doar cu o sperietură. Viteza excesivă ar fi fost cauza producerii accidentului, spun anchetatorii, dar și lipsa experienței la volan. Aproximativ în același timp, un alt accident, cu patru victime de data aceasta, s-a petrecut în comuna Movileni. Un autoturism condus de o tânără, de 19 ani, din localitate, din cauze ce urmează a fi stabilite în cursul cercetărilor, ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi intrat într-un cap de pod. În urma evenimentului rutier, trei tineri, de 18 ani, toți din Slatina și un tânăr de 18 ani, din comuna Dărmănești, județul Argeș, au necesistat îngrijiri medicale, fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Medicii spun că toți au suferit răni ușoare, care nu le pun viața în pericol.
Acestea sunt ultimele două accidente rutiere în care sunt implicați tineri, dar astfel de evenimente au loc destul de des. Pentru că nu puține sunt situațiile când medicii devin neputincioși în fața victimelor grav rănite, iar de multe ori nu îi mai pot salva din ghearele morții, aceștia fac un apel la părinți:
Polițiștii olteni spun că, la nivelul județului, viteza este printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.
Pentru prevenirea acestor tragedii, polițiștii desfășoară zilnic acțiuni în trafic, pe toate liniile. În cadrul activităţilor din weekend, pe drumurile din Olt, au fost aplicate 474 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 190.000 de lei.
Oamenii legii au reținut 66 de permise de conducere, dintre care 48, pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Slatina: Bâlciul recoltei în buricul orașului

A apus demult vremea celebrelor mustării, unde, pe lângă licoarea dulce, ușor înțepătoare, a strugurilor abia zdrobiți, sfârâiau grătarele cu pastramă, mici și fleici, iar muzica lăutărească întregea tabloul idilic. Slătinenii de odinioară își amintesc ce mare sărbătoare era Ziua Recoltei, oraganizată undeva, la marginea orașului, când bunici, părinți și copii, frumos îmbrăcați, practic toată suflarea orașului, mergeau să se bucure și să mai tăifăsuiască. S-au dus vremurile acelea. Ziua Recoltei s-a transformat într-un bâlci, într-o alergătură, într-un business, într-o înghesuială, în plin centrul orașului, cu puțini producători de-ai locului, dar cu mulți comercianți și cu manele. Astfel se celebrează trimp de trei zile la Slatina ceea ce ar trebui să fie cu adevărat frumos Ziua Recoltei.
11 Oct 2024