Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Medic: „Vaccinul împotriva HPV salvează vieți”
04.07.2024
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1207

Vaccinul împotriva HPV salvează vieți! O spun medicii de familie și cei de la ginecologie, care fac apel la femei să se vaccineze și să își imunizeze și copiii, pentru a-i proteja de cancer. În județul Olt, vaccinarea merge foarte încet.


Cancerul de col uterin face, în continuare, tot mai multe victime. Fie că vorbim despre tinere sau despre mame trecute de 40 de ani, această maladie se instalează fără simptome, avansează galopant și ucide, zilnic, femei în întreaga lume. Medicii de familie olteni și cei de la Secția Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina fac apel la femei să se vaccineze și să își imunizeze și copiii, întrucât cancerul poate fi oprit cu ajutorul vaccinului. Acesta este gratuit pentru copii și compensat pentru femeile cu vârsta de peste 18 ani.
În județul Olt, vaccinarea împotriva HPV merge încet. O spun medicii de familie, dar și cei de la la Secția Ginecologie.
Dacă pentru copii, vaccinarea este gratuită, femeile cu vârsta peste 18 ani primesc o compensare de 50%. Ultimul vaccin apărut, care este și cel mai recomandat de medici, costă 650 lei, o doză. Asta înseamnă că femeile vor plăti jumătate din acest preț. Un preț mult prea mic în comparație cu sănătatea unei tinere, a unei mame, subliniază medicii specialiști, îngrijorați de numărul mare de îmbolnăviri.
Medicii specialiști fac apel la femei să se informeze, să aibă încredere în acest vaccin, să se imunizeze și să își salveze copiii.
Un hop cu care se confruntă cel mai des medicii de familie, îl reprezintă informațiile obținute de pe internet. În loc să urmeze sfatul unui medic, unele femei apelează la Google și renunță la ideea vaccinării.
Farmaciștii vin însă cu o veste foarte bună. Crește numărul dozelor eliberate în faramcii în ultima perioadă, iar îmbucurător este că tot mai mulți băieți sunt vaccinați împotriva HPV.
Medicul șef Daniela Ilie mai spune că această infecție cu virusul uman papilloma (HPV) este una dintre cele mai întâlnite infectii cu transmitere sexuală. Nu doar femeile pot muri după această infectare, ci și bărbații.
Așadar, alegeți viața, până nu este prea târziu, este mesajul medicilor. Vaccinarea anti-HPV, atât a fetelor, cât și a băieților, este considerată cea mai bună metodă, la ora actuală, de a proteja împotriva diverselor tipuri de cancer, apărute ca urmare a infecției cu virusul HPV. Oferă protecție pe toată durata vieții împotriva infecțiilor cu HPV și afecțiunilor asociate acestora, conform tuturor studiilor.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE