Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Neasigurații, investigații pentru depistarea bolilor grave
02.07.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 179

De la 1 iulie și persoanele neasigurate pot beneficia de servicii medicale pentru depistarea bolilor grave. Anunțul vine de la CAS Olt, iar măsura a fost luată pentru ca și aceste persoane să aibă mai ușor acces la servicii medicale.


 De la 1 iulie au fost introduse pachete de servicii medicale de care pot beneficia persoanele asigurate și neasigurate, în scopul depistării unor afecțiuni grave, respectiv afecțiuni oncologice, hepatite cronice B și C, iar la gravidă și HIV/SIDA. Este anunțul CAS Olt, care precizează că măsura a fost luată pentru ca și persoanele neasigurate să aibă, mai ușor, acces la servicii medicale.
Dată fiind gravitatea acestor boli, este imperios necesar să se detecteze cât mai curând cazurile de infectare cu virusurile respective, pentru a se lua măsurile medicale necesare, persoanele depistate ca infectate urmând să beneficieze de acces la terapiile specifice.
În urma consultațiilor preventive din pachetul minimal din asistența medicală primară, medicii de familie vor elibera bilete de trimitere persoanelor neasigurate, pentru investigații paraclinice. Și în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate clinică se vor acorda astfel de servicii pentru depistarea și confirmarea diagnosticului de afecțiune oncologică.
Pentru serviciile de diagnosticare oncologică acordate persoanelor neasigurate, finanțarea nu se va face din contribuțiile plătite de asigurați, ci de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății. La fel se va finanța și testarea persoanelor neasigurate în scopul depistării hepatitelor cronice B și C, precum și a infecției HIV la gravidă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE