Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cardul european, la mare căutare
13.06.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 132

Cardul european de asigurări sociale de sănătate este foarte căutat în această perioadă. El oferă asiguraților dreptul la asistență medicală necesară în timpul șederii temporare pe teritoriul altor state membre ale Uniunii Europene. De aceea, documentul nu trebuie să lipsească din bagajul de vacanță.


 Șederea temporară a unei persoane în unul dintre statele membre UE pentru motive turistice, profesionale, familiale sau educaționale, pentru o perioadă de cel mult 6 luni, poate deveni o problemă, dacă nu avem cu noi cardul european de sănătate. Documentul oferă asiguraților dreptul la asistență medicală de urgență în timp ce ne aflăm în pe teritoriul altor state membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European sau Confederaţiei Elveţiene, dar și a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. De aceea, reprezentnații CAS Olt recomandă ca documentul sp nu lipsească din bagajul fiecăruia.
În cazul în care circumstanţe excepţionale împiedică eliberarea cardului sau dacă există situaţii de urgenţă care ar face necesară eliberarea cardului în mai puţin de 7 zile lucrătoare, CAS va elibera un certificat provizoriu de înlocuire a cardului (CIP). Acesta conferă asiguratului aceleaşi drepturi ca şi cardul european de sănătate.
Potrivit CAS Olt, până în prezent au fost eliberate peste peste 1.300 de carduri de sănătate.
Reprezentabții CAS Olt spun că este posibil ca pentru anumite servicii medicale în străinătate să se perceapă co-plată, chiar dacă în România aceleaşi servicii sunt decontate integral.
Pe baza acestui card nu se pot solicita tratamente pentru afecţiunile pre-existente călătoriei în străinătate, ci numai pentru problemele de sănătate care apar în timpul sejurului.
De asemenea, cardul nu acoperă situaţia în care deplasarea persoanei asigurate într-un alt stat membru UE are drept scop beneficierea de tratament medical.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE