Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sanitarii pricepuți ai Oltului
30.05.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 314

Societatea de Cruce Roșie Olt a organizat, astăzi, o nouă ediția a concursului „Sanitarii pricepuți”. Trei echipaje de gimnaziu și șase de liceu s-au întrecut în cunoștințe teoretice și practice, legate de acordarea primului ajutor în cazuri de urgență.


 Liceul Tehnologic „Alexe Marin” a fost, astăzi, gazda celei de-a IX - a ediții a concursului „Sanitarii Pricepuți”. La nivelul județului Olt s-au înscris mai multe echipaje atât din ciclul gimnazial, cât și din cel liceal.
Concursul s-a desfășurat sub stricta supraveghere a paramedicilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt. S-au urmărit tehnicile de acordare a primului ajutor, dar și corelarea noțiunilor teoretice cu cele practice.
Copiii spun că toate aceste noțiuni acumulate sunt vitale atunci când cineva drag se confruntă cu situații critice și chiar au avut ocazia să le aplice.
Sanitarii Pricepuți este singurul program de educație pentru sănătate și prim ajutor pentru elevii din ciclul gimnazial și liceal din România. Acest program are la bază concursul ”Sanitarii Pricepuți”, organizat din anul 1962 de către Crucea Roșie Română, eveniment care a atras până în prezent peste 181.000 elevi și profesori ca participanți.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE