Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Creștere alarmantă a cazurilor de varicelă și rujeolă
30.05.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 94

Varicela și rujeola sunt două boli ale copilăriei, care au cunoscut o creștere îngrijorătoare anul acesta. Dacă îmbolnăvirile de varicelă au crescut de patru ori, în primele patru luni ale anului, cele de rujeolă sunt de șase ori mai multe, față de aceeași perioadă a anului trecut.


 Peste 300 de cazuri de varicelă. Atât au fost înregistrate în primele patru luni ale acestui an, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Este o creștere alarmantă, iar medicii spun că acest lucru se întâmplă din cauza lipsei vaccinării a copiilor. Și în cazul rujeolei, situația este îngrijorătoare. În primele patru luni ale anului au fost confirmate 64 de cazuri, o creștere de șase ori, față de aceeași perioadă din 2023. Invitat la Emisiunea „Perfectul Simplu” de la Olt Tv, medicul pediatru Dorian Costescu a vorbit despre cele două boli.
Ambele boli ale copilăriei pot da complicații grave. Medicii spun că virusul se transmite foarte ușor.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, vaccinarea împotriva rujeolei a dus la evitarea a 56 de milioane de decese în perioada 2000-2021. Medicii pediatri spun că mulți părinți sunt de acord cu vaccinarea, dar sunt și cazuri în care aceștia refuză. Mai ales că serul nu este inclus în Programul Național de Imunizare.
Așadar, vaccinarea este cea mai importantă, spun medicii. La fel susține și Organizația Mondială a Sănătății. Așa că părinții trebuie să se gândească de două ori înainte să refuze imunizarea copiilor lor.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE