Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
DSP Olt: Atenție la căpușe!
28.05.2024
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 172

Se menține în creștere numărul înțepăturilor de căpușe în județul Olt. Potrivit celor de la Direcția de Sănătate Publică, în ultima lună, 130 de persoane au ajuns la spital din cauza acestor insecte. Medicii avertizează că înțepătura de căpușă este foarte periculoasă, dacă insecta nu este extrasă cât mai repede, și în totalitate, din piele.


Numeroase persoane au ajuns la spital în ultima lună, din cauza înțepăturilor de căpușe. Copii, adulți, dar și vârstnici s-au prezentat la serviciile de urgență ale spitalelor din județ, având căpușe pe piele. Alții au încercat să le îndepărteze acasă. Nu au reușit acest lucru în totalitate, zona înțepăturii s-a inflamat și tot au ajuns la spital, pentru îngrijiri medicale și tratament.
Reprezentanții DSP Olt recomandă măsuri de prevenire împotriva înțepăturilor de căpușe. Foarte importantă este purtarea hainelor deschise la culoare și cu mânecă lungă, pentru a ne proteja pielea de aceste insecte. Dar, trebuie să avem grijă și de animale.
Înțepătura de căpușă poate provoca Boala Lyme. Netratată, aceasta poate afecta articulațiile, sistemul nervos si inima. De aceea, medicii recomandă multă atenție, pentru că o astfel de înțepătură poate avea consecințe grave.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE