Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Vaccinarea anti-HPV, o necesitate
01.06.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 414

„Vaccinați-vă copiii anti-HPV!”. Este mesajul medicilor de familie, care spun că această imunizare este pur și simplu salvatoare. Un astfel de virus în corp produce, în primul rând, cancerul de col uterin, o maladie care ucide tot mai multe femei. Medicii de familie olteni spun că primesc solicitări de la părinți pentru vaccinarea copiilor, dar adresabilitatea nu este atât de crescută pe cât este de importantă.


 Vaccinarea anti-HPV ne protejează de cancerul de col uterin, dar și de alte tipuri de cancer. Medicii spun că imunizarea este bine să fie făcută atât fetelor, dar și băieților, înainte de începerea vieții sexuale. Și asta pentru că virusul este transmis pe cale sexuală de către bărbați.
În România, programul pentru vaccinarea gratuită împotriva HPV funcționează de câțiva ani. Medicii de familie, cei care administrează serul, spun că există adresabilitate la nivelul județului Olt, dar aceasta nu este atât de mare pe cât ar trebui. Doar până la vârsta de 18 ani, vaccinul este gratuit. Invitat la emisiunea „Perfectul Simplu” de la Olt Tv, medicul de familie Dorian Costescu a vorbit despre importanța acestui vaccin.
Procedura pentru această vaccinare este foarte simplă. Părinții care doresc să își protejeze fetițele de acest virus periculos trebuie să solicite medicului de familie vaccinul.
Persoanele cu o imunitate bună pot elimina virusul în maximum doi ani, însă la cei cu o imunitate scăzută sau boli asociate riscul de a face cancer este foarte mare. De aceea, medicii subliniază importanța imunizării anti-HPV.
Ministerul Sănătății intenționează să introducă vaccinarea gratuită și pentru persoanele peste 18 ani. Până atunci, cei care nu se află în grupele de vârstă din program dar pun mai presus de orice sănătatea copiilor își pot procura vaccinul contra cost.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024