Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Suntem în fața unei epidemii de obezitate
02.05.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 174

„Ne aflăm în fața celei mai mari epidemii cu care s-a confruntat omenirea, de boală cronică. Obezitatea”. Este declarația medicului primar Diana Stuparu, care spune că statisticile, atât la nivel național, dar și în întreaga lume, sunt îngrijorătoare. Tot mai mulți copii sunt diagnosticați cu această afecțiune, iar peste câțiva ani, peste un sfert din populația lumii va ajunge supraponderală.


Obezitatea lovește tot mai multe persoane, în întreaga lume. Iar creșterea alarmantă este în rândul copiilor. Invitată la emisiunea „Perfectul Simplu” de la Olt Tv, medicul primar Diana Stuparu a vorbit despre această situație îngrijorătoare.
Obezitatea duce la alte afecțiuni grave din care se moare. Medicii spun că nu este de glumă cu această problemă medicală și atrag atenția că e foarte important să ne monitorizăm greutatea.
De anul acesta, obezitatea a fost recunoscută ca boală cronică. Ministerul Sănătății a inclus-o în planul de sănătate pentru următorii ani.
La nivelul Spitalului Județean de Urgență Slatina sunt înregistrați aproximativ 13.000 de pacienți pe an. Dintre aceștia, 7.200 au obezitate. Este vorba despre adulți, dar și copii.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE