Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Medic neurolog: „Nu mai avem fiole pentru tromboliză”
14.03.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 572

Spitalul Județean de Urgență Slatina a rămas, din nou, fără fiole pentru tromboliză. Este vorba despre substanța injectabilă care se administrează pacienților cu AVC pentru a fi salvați și a nu rămâne cu sechele, în urma acestei afecțiuni medicale grave.


 Au fost epuizate fiolele pentru administarea trombolizei la Secția Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, în cazul pacenților cu AVC. Substanța salvatoare s-a terminat, din nou, iar medicii speră să facă rost de noi fiole, cât mai repede. Invitat la emisiunea „De la stânga la dreapta” de la Olt Tv, șeful șecției de Neurologie, medicul Renică Diaconescu, a vorbit despre această situație.
Reprezentanții Spitalului Slatina spun că unitatea medicală nu este singura din țară în această situație. Au fost deja solicitate noi fiole pentru administrarea trombolizei, iar în prezent se așteaptă primirea lor.
La Spitalul din Slatina, programul de tromboliză funcționează din 2019. Tromboliza intravenoasă este o injecție care se administrează în cazul pacienților cu AVC, în primele 4 ore și jumătate de la debutul simptomelor. Aceasta pur și simplu topește cheagurile de sânge, iar pacientul se recuperează, în câteva zile, fără sechele.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE