Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Aproape 1.000 de viroze și infecții respiratorii
14.03.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 131

În timp ce numărul îmbolnăvirilor de viroze și infecții respiratorii se menține crescut, autoritățile anunță că a fost epuizat vaccinul antigripal. Iar șansele să mai primească noi doze sunt foarte mici, având în vedere că perioada de vaccinare și monitorizare a cazurilor se apropie de final. În ultima săptămână, șapte bărbați au fost confirmați cu gripă.


 În ultima săptămână, aproape 1.000 de persoane au ajuns la medic cu viroze sau infecții respiratorii severe. Potrivit reprezentanților DSP Olt, sunt atât copii, dar și adulți și vârstnici, cu diferite forme de boală. Nu au dispărut nici cazurile de gripă. Mai mulți bărbați au fost confirmați pozitiv în ultima săptămână.
Din cele șapte cazuri de gripă, un bărbat a necesitat internarea, restul fiind tratați acasă, după rețeta prescrisă de medic. Potrivit reprezentanților DSP Olt, stocul de vaccin antigripal a fost epuizat pentru acest sezon rece. DSP a primit patru tranșe de vaccin, adică în total 31.027 de doze, din cele peste 34.000 solicitate pentru județul Olt.
Reprezentanții instituției spun că nu cred că vor mai primi noi doze, având în vederea că perioada de imunizare și cea de monitorizare a cazurilor de îmbolnăvire se apropie de final. 234 de persoane au fost diagnosticate cu gripă, în județul Olt, iar patru persoane au decedat.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024