Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
După vacanță, zeci de copii cu viroze
05.03.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 254

A început școala de o săptămână, iar numărul îmbolnăvirilor de infecții respiratorii și viroze în rândul copiilor a crescut alarmant. Medicii de familie spun că zilnic sunt asaltați de copii cu febră, tuse sau chair dureri abdominale, în cazul virozelor cu manifestări digestive.


 După vacanța de o săptămâna din luna februarie, mulți copii s-au întors răciți la școală. Medicii spun că se confruntă cu un nou val de infecții respiratorii și gripă. Cei mai afectați sunt copiii de vârstă mai mică. Astăzi, la cabinetul unui singur medic de familie era coadă la ușă.
Potrivit medicilor, simptomele cele mai frecvente sunt febră, tuse și chiar dureri abdominale.
Dacă cele mai multe îmbolnăviri sunt din cauza virozelor și a gripei, nici Covid-ul nu a dispărut. Sunt în continuare copii care ajung la medic cu simptome sau chiar confirmați în urma unui test. În funcție de starea de sănătate, medicii decid dacă pot urma tratamentul acasă sau este nevoie de supraveghere medicală.
Dacă cel mic are temperatură de două sau de trei zile, este urgentă prezentarea la medic. Automedicația nu este recomandată, pentru că îi poate face rău copilului, mai spun medicii de familie.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024