Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Încă un deces din cauza gripei
07.02.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 143

Continuă valul de îmbolnăviri din cauza virozelor și a gripei în județul Olt. În prima săptămână a lunii februarie, peste 1.000 de oameni au ajuns la medic cu infecții respiratorii și gripă. Reprezentanții DSP anunță și un nou caz de deces din cauza gripei, al doilea în acest sezon rece. Este vorba despre un bărbat nevaccinat, care a decedat la Spitalul Județean de Urgență Slatina.


 Sute de olteni au fost diagnosticați cu infecții respiratorii sau gripă, numai în ultima săptămână. Numărul îmbolnăvirilor este în continuă creștere, iar cadrele medicale recomandă cu strictețe respectarea măsurilor de protecție individuală, pentru că valul de îmbolnăviri nu a trecut. Pacienții au ajuns la Spitalele din Slatina și Caracal cu simptome de răceală, iar în urma testării au fost confirmați pozitiv.
Printre pacienții cu viroză și gripă se află și un bărbat care a decedat din această cauză. El era internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina și, potrivit cadrelor medicale, avea și alte boli.
Este al doilea deces de gripă înregistrat în județul Olt, în această iarnă. Iar numărul celor depistați cu gripă a trecut de 160. Reprezentanții DSP spun că măsurile de protecție individuală trebuie respectate în continuare pentru că riscul de infectare este unul foarte mare. Valul de îmbolnăviri va continua și luna aceasta și poate chiar și în martie, spun medicii. Atât masca de protecție și evitarea persoanelor bolnave ne pot salva de la îmbolnăvire. Iar vaccinul antigripal rămâne în continuare cea mai sigură măsură de protecție.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE