Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Peste 1.000 de viroze și pneumonii
18.11.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 152

Peste 1.000 de olteni au ajuns la medic în ultima săptămână cu viroze și pneumonii. Reprezentanții DSP Olt spun că numărul îmbolnăvirilor se menține în continuare crescut și îi sfătuiesc pe pacienți să facă vaccinul antigripal pentru a se proteja de gripa sezonieră.


 În prima săptămână a lunii noiembrie, peste 1.000 de olteni s-au prezentat la medic cu viroze sau pneumonii, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Olt. Copii, dar și adulți, aceștia au acuzat simptome de răceală, unii dintre ei având forme mai grave, pentru care medicii au decis internarea în spital. Autoritățile recomandă în continuare vaccinarea antigripală. Vaccinul este gratuit și e disponibil în cabinetele medicilor de familie.
În această perioadă, DSP Olt mai așteaptă o tranșă de vaccin antigripal. Ieri, la Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina erau internați 30 de copii. Medicii spun că media zilnică a internărilor pe această secție este 5-6 cazuri. Pentru a preveni îmbolnăvirea, cadrele medicale recomandă evitarea aglomerărilor umane și a contactului cu persoanele bolnave, respectarea unui regim sănătos de viață- alimentație bogată în legume și fructe, menținerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii în comunitate. Și, cel mai important, este evitarea automedicației și prezentarea la medicul de familie, în cazul apariției unor simptome compatibile cu gripa.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE