Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Spitalul Slatina|Primul pacient tratat cu apomorfină pentru Parkinson
20.07.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 8844

Medicii neurologi de la Spitalul Județean de Urgență Slatina au început administarea de noi terapii pentru bolnavii de Parkinson. A fost tratată prima pacientă din județul Olt, o femeie de 70 de ani, iar rezultatul este unul foarte bun. Neurologii slătineni bifează astfel încă un proiect important, care are ca scop îmbunătățirea a vieții pacienților ce suferă de această boală cumplită.


 Tratamentul cu apomporfină, care în România se administrează de un an, pentru bolnavii de boala Parkinson, este acum utilizat și la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Echipa de medici de la Secția Neurologie condusă de medicul șef Renică Diaconescu, anunță tratarea cu suuces a primului pacient din județul Olt.
Medicul Renică Diaconescu explică ce este apomorfina și de ce se aplică în tratamentul aceste boli.
Apomorfina este un tratament care, în lume, se administrează de foarte mulți ani. Acesta este gratuit, iar la nivel național există un program în derulare pentru pacienții diagnosticați cu această boală.
Boala Parkinson nu poate fi prevenită, sun medicii specialiști. Însă poată fi tratată și ținută sub control. Numai la Spitalul Slatina sunt în evidență peste 750 de pacienți diagnosticați cu această afecțiune medicală.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE