Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Spitalul Slatina, noi măsuri anti-Covid
18.07.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 233

Crește numărul cazurilor de Covid-19, iar Spitalul Județean de Urgență Slatina ia noi măsuri pentru limitarea extinderii îmbolnăvirilor. Începând de astăzi, au fost sistate vizitele la pacienții internați. Testarea este obligatorie pentru personal și contacții cazurilor confirmate, iar toți cei care ajung în urgențe sau sunt programați pentru internare sunt testați anti-Covid.


 Creșterea accelerată a numărului de cazuri de COVID, înregistrată în ultima săptămână în județul Olt, precum și posibilitatea apariției de noi cazuri sau focare, atât în rândul personalului, dar și al pacienților, a determinat conducerea Spitalului de Urgență Slatină să adopte noi măsuri de protecție. În acest sens, pentru creșterea siguranței personalului, pacienților, aparținătorilor și al vizitatorilor s-a decis:
„-începând cu data de 18.07.2022 sistarea vizitelor la pacienții internați;
-testarea obligatorie cu test rapid antigen a personalului și a pacienților contacți cu cazurile confirmate de COVID-19, în focarele izbucnite la nivelul secțiilor/compartimentelor Spitalului Județean de Urgență Slatina;
-testarea tuturor pacienților care se prezinta în UPU (container triaj) precum și a celor care se prezintă pentru internări programate și spitalizare de zi – la fiecare 72 de ore (Biroul Internari – sediul din Slatina, str.Crisan Nr.5, respectiv camera de gardă – Scornicești);
-organizarea triajului epidemiologic în containerul din zona UPU.”, apare în comunicatul transmis, astăzi, de conducerea Spitalului din Slatina.
În ultima săptămână, la Unitatea de Primire Urgențe s-au prezentat mai mult de 50 de persoane infectate cu virusul Sars-Cov-2, iar în cadrul Secției Boli Infecțioase sunt internați de 16 pacienți.
„Reamintim că persoanele confirmate cu infecția cu virusul SARS-Cov-2 se pot adresa Centrului de Evaluare și Tratament Antiviral, care funcționează în cadrul Secției Boli Infecțioase a spitalului nostru, pentru a beneficia de investigații și tratament în regim ambulatoriu.”, mai apare în comunicatul Spitalului Județean.
Programul de funcționare al Centrului de Evaluare și Tratament Antiviral este de luni până duminică, între orele 08,00-14,00. De asemenea, masca de protecție este obligatorie pe toate secțiile din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE