Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Căldura afectează pacienții cu boli psihice
08.07.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 383

Căldura are afecte negative asupra pacienților cu afecțiuni psihiatrice. Medicii specialiști spun că în această perioadă crește foarte mult adresabilitatea, întrucât temperaturile ridicate accentuează stările de rău, anxietatea, iar unii bolnavi refuză să își mai ia tratamentul.


 Căldura a crescut adresabilitatea la Secția Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina. Medicii specialiști spun că temperaturile ridicate îi afectează foarte mult pe pacienți, mai ales pe cei cu tulburări psihice severe. Medicii spun că așa se întâmplă în fiecare an, vara, când bolnavii au de suferit din cauza caniculei.
Medicii specialiști spun că printre pacienți se află și foarte mulți tineri. Depresia este cea mai întâlnită afecțiune în rândul tulburărilor psihiatrice. Există cazuri când boala se poate vindeca, dar, în cele mai multe situații, ea poate fi ținută sub control cu ajutorul tratamentului.
Bolile psihice sunt ușor de recunoscut. Medicii specialiști spun că este foarte importantă prezentarea la spital la primele simptome, pentru ca boala să nu avanseze. În acest fel și tratamentul are efecte maxime.
Dacă, în cursul anului, media de internări la Psihiatrie este de 100 de pacienți pe lună, în lunile de vară sunt internați în jur de 140-150 de oameni. Din păcate, numărul lor este în creștere, spun medicii specialiști, iar printre cauze se mai află consumul exagerat de alcool, dar și cel de etnobotanice sau chiar droguri.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE