Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Nu lăsați cardul la furnizorul de servicii medicale”
16.06.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 4366

Cardul de sănătate nu trebuie lăsat la niciun furnizor de servicii medicale. Este mesajul reprezentanților CAS Olt, care spun că în ultima perioadă au existat câteva astfel de situații, fiind solicitate noi carduri. Pentru a preveni acest lucru, reprezentanții CAS reamintesc asiguraților să se asigure la plecarea din farmacie, din spital sau de la medicul de familie că au luat cardul de sănătate.


 Cardul național de sănătate permite utilizarea fondurilor din sistemul de asigurări sociale de sănătate într-un mod mult mai transparent și mai eficient, fiind eliminate riscurile de fraudare. Cu ajutorul acestuia, pot fi oferite servicii medicale, mai multe medicamente, tratamente noi și mai eficiente asiguraților care au nevoie de ele. Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Olt precizează că documentul nu trebuie lăsat la niciun furnizor de servicii medicale. Au existat câteva astfel de situații, iar asigurații au solicitat emiterea unor noi carduri.
Cardul de sănătate oferă garanția controlului online al serviciilor efectuate, eliminându-se astfel posibilitatea raportărilor și decontărilor de servicii medicale fictive. Pentru a preveni astfel de incidente, cei de la CAS Olt reamintesc pacienților să se asigure că la plecarea dintr-un cabinet medical sau dintr-o farmacie au luat cardul de sănătate.
Fără cardul de sănătate, asiguratul nu poate primi rețetă și nu poate beneficia servicii medicale. Sunt și persoane, care, deși au calitatea de asigurat, din diferite motive, nu au primit încă documentul. Acestea beneficiază și îngrijiri și servicii medicale în baza unei adeverințe ce atestă calitatea de asigurat. În județul Olt au fost tipărite 332.809 de carduri de sănătate.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE