Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Zeci de persoane înțepate de căpușe
08.06.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 394

Atenție la căpușe! Înțepătura lor poate fi foarte periculoasă! Este mesajul medicilor, după ce, în ultima perioadă, mai multe persoane au ajuns la spitalele din Slatina și Caracal, din cauza acestor insecte. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică ne sfătuiesc să evităm zonele umede și pe cele cu vegetație abundentă și să verificăm atent pielea și hainele, după o plimbare la pădure. O simplă înțepătură de căpușă poate provoca boala Lyme, care poate duce la paralizie și chiar la deces.


 Zeci de persoane au ajuns la spitalele din Slatina și Caracal cu înțepătură de căpușe. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Olt, în ultima perioadă, peste 70 de olteni s-au prezentat la urgențe cu astfel de insecte în piele. Majoritatea pacienților sunt copii.
Mușcătura de capușă poate transmite boli deosebit de grave la om, precum boala Lyme sau encefalita de capușă. Bacteria transmisă de căpuşele bolnave intră în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos, iar în unele cazuri, bolnavii pot paraliza.
De asemenea, căpușele pot fi luate și de la animale. De aceea, reprezentanții DSP spun că trebuie verificate cu atenție și acestea la întoarcerea acasă. Mușcătura sau întepătura de căpușă poate să nu producă niciun simptom. În schimb, persoanele alergice pot sa resimtă durere în locul mușcăturii , umflătură, senzație de arsură în locul afectat și chiar dificultăți respiratorii.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Pădurea Strehareți prinde viață

Pădurea Strehareți de la marginea Slatinei prinde viață. Întreaga zonă se află într-un amplu proces de modernizare, în urma unui proiect demarat de Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public din cadrul Primăriei municipiului Slatina. Muncitorii lucrează acum la asfaltarea străzilor, după care vor fi amenajate piste de biciclete și alergare. În scurt timp, slătinenii vor avea încă un loc perfect de recreere și plimbare în natură, dar și pentru sport, în cazul celor care iubesc mișcarea.
20 Iun 2022