Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Analize gratuite pentru depistarea diabetului
05.05.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 461

Noi servicii medicale gratuite pentru persoanele supraponderale sau care prezintă risc pentru diabetul zaharat. Medicii de familie pot elibera trimiteri pentru două tipuri de investigații cu ajutorul cărora diabetul poate fi prevenit, depistat, dar și tratat din timp. Până acum, aceste analize puteau fi recomandate numai de medicii specialiști.


 Se mărește lista de servicii medicale gratuite acordate persoanelor asigurate din punct de vedere medical. Casa de Asigurări de Sănătate Olt anunță că, pe lângă celelalte servicii deja existente pentru depistarea precoce a diabetului, au mai fost introduse reglementări speciale necesare pentru prevenirea, depistarea și tratamentul diabetului zaharat. Este vorba despre două analize cere, începând de luna trecută, pot fi prescrise de medicii de familie.
Biletul de trimitere prescris de medicul de familie se întocmeşte distinct pentru aceste investigaţii paraclinice, care se fac în ambulatoriul spitalelor sau la clinici private.
Medicii specialiști spun că aceste două investigații sunt foarte importante pentru depistarea și tratarea din timp a diabetului.
Costurile pentru tratarea unui pacient cu diabet sunt foarte mari, spune medicul șef al Secției de Diabet Zaharat din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina. De aceea, recomandă tuturor să își facă aceste analize.
În funcție de rezultatele investigațiilor recomandate, medicul de familie poate să includă pacientul în Programul Național de Diabet Zaharat și să inițieze tratamentul. În prezent, în județul Olt sunt înregistrați aproape 18.000 de bolnavi de diabet zaharat.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE