Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Analize gratuite pentru depistarea diabetului
04.05.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 507

Noi servicii medicale gratuite pentru persoanele supraponderale sau care prezintă risc pentru diabetul zaharat. Medicii de familie pot elibera trimiteri pentru două tipuri de investigații cu ajutorul cărora diabetul poate fi prevenit, depistat, dar și tratat din timp. Până acum, aceste analize puteau fi recomandate numai de medicii specialiști.


 Se mărește lista de servicii medicale gratuite acordate persoanelor asigurate din punct de vedere medical. Casa de Asigurări de Sănătate Olt anunță că, pe lângă celelalte servicii deja existente pentru depistarea precoce a diabetului, au mai fost introduse reglementări speciale necesare pentru prevenirea, depistarea și tratamentul diabetului zaharat. Este vorba despre două analize cere, începând de luna trecută, pot fi prescrise de medicii de familie.
Biletul de trimitere prescris de medicul de familie se întocmeşte distinct pentru aceste investigaţii paraclinice, care se fac în ambulatoriul spitalelor sau la clinici private.
Medicii specialiști spun că aceste două investigații sunt foarte importante pentru depistarea și tratarea din timp a diabetului.
Costurile pentru tratarea unui pacient cu diabet sunt foarte mari, spune medicul șef al Secției de Diabet Zaharat din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina. De aceea, recomandă tuturor să își facă aceste analize.
În funcție de rezultatele investigațiilor recomandate, medicul de familie poate să includă pacientul în Programul Național de Diabet Zaharat și să inițieze tratamentul. În prezent, în județul Olt sunt înregistrați aproape 18.000 de bolnavi de diabet zaharat.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024

Un nou succes pentru Școala „Nicolae Iorga”

Performanța se poate face oriunde există elevi silitori și profesori conectați cu stilul de învățare al copiilor. Abia intrat în clasa a V - a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Slatina, Dragoș Ion-Ionescu a reușit să obțină un punctaj aproape perfect la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Visul său este să ajungă medic chirurg și să îmbine, în acest fel, iubirea față de Dumnezeu cu cea față de oameni și de nevoile lor.
17 Apr 2024