Luna februarie este despre sănătatea femeii. Ministerul Sănătății, prin Programul Național de Evaluare și Promovarea a Sănătății, organizează campania „Sănătatea reproducerii - tu decizi ce este mai bine pentru tine!“. Acțiunea se desfășoară la nivel național și este adresată adolescenților și femeilor gravide, pentru o mai bună informare a acestora despre viața sexuală, urmările și complicațiile unei sarcini nedorite ori despre pericolul bolilor cu transmitere sexuală.
Campania se desfășoară mai mult online, spun reprezentanții DSP Olt, întrucât sunt interzise acțiunile de informare în cadrul școlilor, pentru evitarea aglomerării. Autoritățile atrag însă atenția că subiectul este unul extrem de important și nu trebuie ignorat de nicio femeie.
La cabinetul de planificare familială de la Spitalul Județean de Urgență Slatina, adresabilitatea a fost extrem de scăzută, din cauza pandemiei de coronavirus. Cele câteva paciente care s-au adresat totuși medicului, au făcut-o telefonic.
În 2017 România era pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de naşteri înregistrate la adolescente cu vârste sub 15 ani, conform datelor Eurostat. Comparativ cu anul 2017, în 2018, a crescut numărul și ponderea gravidelor cu vârste sub 15 ani, o grupă de vârstă de mare risc pentru mamă şi copil, care necesită monitorizarea lor pe întreaga perioadă a sarcinii.