Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Fără bani pentru îngrijiri la domiciliu
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 139

Peste 200 de persoane se află pe lista de așteptare pentru a primi îngrijiri la domiciliu. Reprezentanții Casei de Sănătate Olt spun că au făcut solicitări pentru suplimentarea de fonduri, însă până acum nu au primit niciun ban. Cel mai probabil, situația se va rezolva la rectificarea bugetară care va fi făcută tocmai în luna octombrie. Așa că până atunci, pacienții mai au de așteptat.


În județul Olt, doar cinci firme asigură îngrijiri la domiciliu persoanelor cu probleme grave de sănătate, care nu se pot deplasa. Banii nu sunt însă suficienți nici pentru acestea. Sute de pacienți așteaptă de luni bune fonduri, pentru a putea primi tratament.
În fiecare lună, Casa de Asigurări de Sănătate Olt decontează unui furnizor de astfel de servicii între 2.000 și 15.000 de lei. Banii sunt insuficienți, iar listele de așteptare cresc tot mai mult.
Problema fondurilor insuficiente pentru îngrijirile la domiciliu este veche la Casa de Sănătate Olt. În timp ce sute de persoane se află pe lista de așteptare, la nivel national a izbucnit un scandal uriaș în sistemul de sănătate. Funcţionari de la Casă Naţională de Asigurări de Sănătate dar şi de la cea a municipiului Bucureşti sunt bănuiţi că ar fi girat afaceri ilegale pe seama bolnavilor aflaţi în faza terminală sau imobilizaţi la pat. Paguba se ridică la 3 milioane de euro.
 

ingrijiri domiciliu cas
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE