Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Cancerul gastric face ravagii
21.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 87

Cancerul gastric este una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni din ultima perioadă. Săptămâna trecută, în cadrul secţiei de Gastroenterologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au fost depistate patru cazuri noi de cancer gastric, aflate într-un stadiu avansat.




Cancerul de stomac este boala care ucide în fiecare an 20 de români la 100.000 de locuitori. În general, maladia este diagnosticată destul de târziu, când operaţia este complexă şi presupune multe riscuri, iar speranţa de viaţă scade considerabil.

Cancerul gastric prezintă de multe ori simptome nespecifice şi din această cauză că majoritatea pacienţilor se prezintă la medic într-un stadiu terminal. Există câţiva factori de risc ce pot conduce la apariţia acestei boli din ce în ce mai des întâlnite, inclusiv la persoanele tinere.

Lunar, în cadrul secţiei de Gastroenterologie sunt depistate  şapte-opt cazuri noi de cancer gastric.

Redactor: Raluca Brabete
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copii puțini, clase îmbinate

Din cauza numărului tot mai mic de copii, mai multe unități de învățământ din județul Olt funcționează în sistem de învățământ simultan. Asta înseamnă că în aceeași sală de clasă învață, cu același cadru didactic, și copii de clasa I, a II - a, a III - a și chiar a IV - a. Potrivit datelor oficiale, în 67 de școli se învață simultan cu două clase, iar în patru unități de învățământ se învață cu patru clase.
12 Sep 2024