Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
A crescut numărul cancerelor la copii
21.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 85

Dacă, în anii precedenţi, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina nu avea niciun caz de cancer întâlnit în rândul copiilor, anul trecut, în cadrul secţiei de Pediatrie au fost diagnosticate două astfel de cazuri. Îngrijorător, spun specialiştii, este faptul că a scăzut şi vârsta la care este depistată această boală nemiloasă.




Cele mai des întâlnite forme de cancer la copii sunt leucemiile şi limfoamele. Leucemiile în rândul copiilor au o frecvenţă de 15-20 % din totalul cancerelor pediatrice. În plus, depistarea poate fi foarte dificilă, întrucât simptomele specifice cancerului sunt aceleaşi ca simptomele unor boli mai puţin grave.

În majoritatea cazurilor, nici părinţii şi nici copiii nu pot controla factorii declanşatori, deşi se consideră că factorii de mediu ar spori riscul de apariţie. Majoritatea formelor de cancer apar din mutaţii nedobândite în gene, erorile apărând aleatoriu şi imprevizibil, prin urmare nu pot fi prevenite. Principalele simptome sunt durerile în oase, nodulii limfatici la nivelul gâtului, senzaţia de oboseală extremă, precum şi apetitul scăzut.

Redactor: Raluca Brabete
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copii puțini, clase îmbinate

Din cauza numărului tot mai mic de copii, mai multe unități de învățământ din județul Olt funcționează în sistem de învățământ simultan. Asta înseamnă că în aceeași sală de clasă învață, cu același cadru didactic, și copii de clasa I, a II - a, a III - a și chiar a IV - a. Potrivit datelor oficiale, în 67 de școli se învață simultan cu două clase, iar în patru unități de învățământ se învață cu patru clase.
12 Sep 2024