Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Oltul, pe locul trei la TBC
21.07.2017
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 94

Tuberculoza este cea mai des întâlnită boală de plămâni, alături de bronhopneumopatiile obstructive cronice şi pneumonii. Tuberculoza este o boală infecto-contagioasă larg răspândită în întreaga lume, cauzată de bacilul Koch, şi reprezintă o cauză majoră de deces la nivel mondial, constituind totodată o importantă problemă de sănătate publică.




Cel mai adesea, tuberculoza afectează plămânii, iar persoanele bolnave elimină prin tuse sau strănut picături mici de secreţii care conţin bacterii. Principalele simptome ale bolii sunt tusea productivă, oboseala accentuată, pierderea poftei de mâncare, febra prelungită şi transpiraţiile nocturne.

Cu toate acestea, există şi câteva metode prin care această boală poate fi prevenită.

Anul trecut, în cadrul Spitalului de Pneumofitziologie din Scorniceşti au fost depistate şi internate peste 300 de cazuri de bolnavi de tuberculoză. În plus, tot anul trecut, aproximativ 1.300 de persoane au fost internate aici, fiind diagnosticate cu diferite boli pulmonare. La nivel naţional, judeţul Olt se situează pe locul trei în ceea ce priveşte îmbolnăvirile de tuberculoză.

Redactor: Raluca Brabete
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copii puțini, clase îmbinate

Din cauza numărului tot mai mic de copii, mai multe unități de învățământ din județul Olt funcționează în sistem de învățământ simultan. Asta înseamnă că în aceeași sală de clasă învață, cu același cadru didactic, și copii de clasa I, a II - a, a III - a și chiar a IV - a. Potrivit datelor oficiale, în 67 de școli se învață simultan cu două clase, iar în patru unități de învățământ se învață cu patru clase.
12 Sep 2024